20 юли 2012

Нещо сладко за душата

Както споменах и в предишен пост - обожавам да готвя. Ето защо гледам много кулинарните канали и най- често 24 Kitchen  . Там за пръв път чух и видях Банофи, но тамошното беше в малко по- различен вариант от това, което ще ви покажа тук.За рецептата съм благодарна на моя много близка приятелка - Вили.Банофито, което Рудолф Ван Веен прави в ефира на кулинарния канал беше под формата на пай, а този, с който ме почерпи Вили беше по- скоро като чийзкейк.За този десерт може да се каже само едно  - това е нещо, което докато ядете получавате душевен оргазъм ;)Банофи е доста сладко, но пък е страхотно удоволствие за небцето.
От мен рецептата:
1 кутия подсладено кондензирано мляко1 пакетче масло (125гр)1 пакетче какаови чаени бисквити1 кофичка заквасена сметана (400гр)1 пакетче пудра захар (125гр)1-2 банана
Заквасената сметана се изцежда една нощ от водата и се разбива с пудрата захар.Кондензираното мляко както е в консервата се поставя в тенджера с вода, като водата трябва да покрива консервата и се вари 2-3 часа, колкото по- дълго го варите, толкова по- гъсто става. Трябва да следите водата да покрива консервата през цялото време.Бисквитите се смилат заедно с разтопеното масло. С тях се покриват дъната на десертни купички. Върху бисквитения блат се нареждат нарязаните на кръгчета банани и се заливат с кондензираното мляко. Най- накрая слагате заквасената сметана като последен пласт на десерта.Хубаво е Банофито да поседи поне 2 часа в хладилника, за да може да стегне бисквитения блат и млечния крем.

Пожелавам ви приятно хапване!

Няма коментари: