20 юли 2012

Лепкави свински ребърца


 


 С мъжа ми от доста време се канехме да си направим ребърца в мед. Понеже и двамата сме фенове на по- особените вкусове реших да експериментирам и да направя т.нар. Sticky BBQ ribs , но тъй като нямаме барбекю ги пекох на фурна.Рецептата взех от тук, но я промених леко - добавих къри и не сложих кетчуп. Ребърцата ни бяха над килограм и по- мазнички и отне малко повече време да се опекат - около 50 минути на фурна загрята на 200 градуса. Обръщах ги няколко пъти и бяха поели доста добре от маринатата.
  Тъй като остатъка от маринатата изсипах в тавата да се пече заедно с месото се получи и страхотен сос. Меда омекотява острия вкус на горчицата и соевия сос, но пък техния аромат насища месото и става крехко и много сладко.Е, наистина ми се получиха доста вкусни, а и доста бързо свършиха :)Ето и крайния резултат.  Малко ми е неугледна тавата от маринатата, но повярвайте ми крайният резултат си заслужава и чакането и миенето на съдовете след това.




Няма коментари: