21 юли 2012

Белите на Боби, или как претапицирах стол

Преди няколко години (3-4) си купихме две сгъваеми столчета. Бяха на някаква промоция в Практикер. Доста дълго време ни вършиха работа и лятото си седяхме на тях на балкона. Преди 2 седмици обаче скъсахме тапицерията на единя стол (другия вече ни служи като офис стол пред компютъра). Явно поизтъняла и поизгоряла от слънцето мушамената тапицерия сдаде багажа и на седалката се получиха 2 дупки, една по- голяма и една по- малка.

Онзи ден майка ми, която ни е на гости, реши да барикадира вратата към терасата със скъсания стол, за да не може да излиза сина ми сам. Той е на годинка и половина и всичко му е интересно, та докато се обърна беше скъсал цяло парче от тапицерията на стола и откъснал част от дунапрена под нея. Ето как изглеждаше седалката след набезите на Боби:

И така се наложи да се хвана за работа ( и без това бях замислила да слагам нова тапицерия, но все не ми оставаше време). С отверка извадих такерните скоби, с които беше захваната мушамата за седалката и ги запазих за последваща употреба, оставих и дунапрена. След това изнамерих една моя стара дълга пола, която реших да използвам за целта (случайно беше в същия цвят като оригиналната тапицерията на стола). Парчетата откъснати от дунапрена залепих с C200 и си стана като нов :)
От полата изрязах парче по- широко от седалката и я закрепих с предварително запазените скобички от старата тапицерия.
Стара тапицерия

Нова тапицерия



След това си завинтих седалката обратно на рамката на стола, и ето, новият ми - стар стол вече е с нова дрешка. (в долния ъгъл е пропуснало малко от лепилото, с което лепих дунапрена)

И все си е така удобен :) :) :)

Няма коментари: